AKASHA - a brief theatre of everything

Imagine a sea, an endless sea with ships crossing it.
Each wake, every wave stirred up by a ship tells us something about the past, about that ship, when and where it sailed and in what direction.
The waves contain information, like a memory.

Een performance voor 9 musici die zich tussen het publiek begeven en proberen het universum uit te leggen met verhalen en muziek. Alle verhalen, herinneringen, alle verbintenissen die we met anderen hebben, vloeien samen in AKASHA als een hypnotiserende en verlokkende caleidoscoop.

vrijdag @ 20:30

Utrecht, Netherlands

Venue Info

Address
Lucasbolwerk 24, 3512 EJ Utrecht
3512 EJ Utrecht
Netherlands
Website:
stadsschouwburg-utrecht.nl/#~homeEvents

Imagine a sea, an endless sea with ships crossing it.
Each wake, every wave stirred up by a ship tells us something about the past, about that ship, when and where it sailed and in what direction.
The waves contain information, like a memory.

Een performance voor 9 musici die zich tussen het publiek begeven en proberen het universum uit te leggen met verhalen en muziek. Alle verhalen, herinneringen, alle verbintenissen die we met anderen hebben vloeien samen in AKASHA als een hypnotiserende en verlokkende caleidoscoop.

Van rauw elektronisch naar oratorium, van ongemak tot overgave: AKASHA is een performance waarin je je laat onderdompelen. Geef je over aan de musici en word één met de veelheid aan verhalen en muziekstukken die aan het eind samenkomen in een betoverd slot.

Akasha is volgens hindoeïstische verhalen een vijfde dimensie, waarin de mens verbonden is met alle informatie uit heden, verleden en toekomst.

Componist en regisseur Daniel Cross heeft zich hierdoor laten inspireren, alsmede door de Akasha-theorie van pseudowetenschapper Ervin Lászlo.

Lászlo koppelde in zijn Science and the Akashic Field: An Integral Theory of Everything (2004) het idee van tijdloze verbondenheid aan de kwantummechanica. Recent is wetenschappelijk bewezen dat kwantumdeeltjes over grote afstanden informatie met elkaar kunnen uitwisselen.

“De meerstemmige zang is goddelijk, met een loepzuivere timing en uitdagende noten […] Al strijkt de inhoud je tegen de haren in […] dan nog kan een voorstelling goed zijn. En dat is Akasha.” – De Theaterkrant

AKASHA – a brief theatre of everything

Met Florian de Backere, Petra Ball, Floris van Bergeijk, Isa Goldschmeding, Nina Hitz, Peter Jessen, Esther Mugambi, Stephanie Pan and Kevin Walton.

Muziek & regie: Daniel Cross
Tekst: Esther Mugambi, et al. thanks to the world wide web
Scenografie: Jan Boiten
Beeld: Mike Rijnierse, Rob Bothof
Licht: Gijs ‘t Hoen
Dramaturgie: Lieke van Hoogenhuyze
Geluid: Thomas Koopmans
Kostuums: Brenda van Geffen, Amber de Saeger