Akasha - a brief theatre of everything

In het ruimtelijk concert ‘Akasha - a brief theatre of everything’ brengen regisseur en componist Daniel Cross en het Rosa Ensemble de pseudowetenschappelijke ‘theory of everything’ van filosoof en futuroloog Ervin Laszlo op de bühne.

vrijdag @ 20:00

Antwerpen, Vlaanderen, België

Buy Tickets €20/€15/€8

Venue Info

Address
De Singel Desguinlei 25
Antwerpen, Vlaanderen 2018
België

In het ruimtelijk concert Akasha – a brief theatre of everything brengt regisseur en componist Daniel Cross samen met het Rosa Ensemble de pseudowetenschappelijke ‘theory of everything’ van filosoof en futuroloog Ervin Laszlo op de bühne. Volgens Laszlo is er sprake van een alomvattend informatieveld (of ‘akasha’ naar een hindoeïstische opvatting) van waaruit het heelal te lezen is.

Het is een soort geheugenveld waarin verleden, heden en toekomst verborgen liggen. Daar begint de voorstelling, met enkele paranormale verhalen die ondersteund worden door een alwetende verteller. Hij wijdt het publiek in in het begrip akasha. Daarbij hoort prachtige muziek: er klinken ruistonen, langgerekte vioolklanken en hier en daar herken je een geluidje uit ‘Star Trek’. Alle woorden worden door meerdere stemmen uitgesproken of herhaald. Het geheel klinkt soms vervreemdend blikkerig, bijna alsof er aliens spreken. De meerstemmige zang is uitdagend en heeft een loepzuivere timing. De stoelen voor het publiek staan opgesteld in cirkels en daaromheen zingen, spelen en vertellen de acteurs en musici.