De Val van Chris Coubergh

Een magisch-realistisch theaterhoorspel over harde ambities en geruisloze wraak

donderdag @ 20:15

De Klinker, Winschoten

Buy Tickets 16

Venue Info

Address
Cultuurhuis De Klinker Mr. D.U. Stikkerlaan 251
Winschoten, 9675 DG
Website:
indeklinker.nl

De Val van Chris Coubergh
OM ZICHZELF TE VINDEN MOET HIJ ALLES VERLIEZEN

een magisch-realistisch theaterhoorspel over harde ambities en geruisloze wraak

Een ambitieuze politie-inspecteur moet de identiteit achterhalen van een onherkenbaar verminkte vreemdeling. Wanneer hij het onderzoek tot een goed einde brengt heeft hij onbedoeld zijn huwelijk, vaderschap en leven in gevaar gebracht.

Na twee succesvolle seizoenen van De Deense Detective komt ROSA terug met een nieuwe luisterthriller. De Val van Chris Coubergh is een totaalervaring waar filmmuziek, podcast en hoorspel in het theater samenkomen. Het publiek is te gast in ROSA’s geluidenfabriek. Iedereen krijgt een draadloze hoofdtelefoon op, waardoor je letterlijk kopje onder gaat in een prachtig klinkend en meeslepend verhaal over grote politieambities en nog groter menselijk falen.

Welke geluiden maakt een plaats delict? Wat horen we in de buik van een zwangere vrouw? Hoe klinkt ons geweten? Met De Val van Chris Coubergh maakt ROSA een film-noir voor je oren; live in het theater. Terwijl de acteurs hun dialogen spelen, zie je ook hoe zij ter plekke de geluidseffecten maken én tegelijkertijd alle muziek live spelen. Het verhaal gaat via onze oren recht naar de verbeelding. Daar waar politie-inspecteur Chris Coubergh dag en nacht werkt aan de afronding van een slepend moordonderzoek. Hij wil naar huis om voor zijn zwangere vrouw te zorgen. Dan spoelt een amper levende, onherkenbaar verminkte man aan in de havens van Amsterdam. Als de vreemdeling ontwaakt, begint die te praten over fouten in het moordonderzoek dat Chris Coubergh afrondt. Op de vooravond van zijn vaderschapsverlof dreigt Chris de controle over zijn hele leven te verliezen. In die veelstemmige chaos probeert Chris zijn huwelijk en zijn baan te redden, maar komt steeds dichter bij de afgrond van zijn bestaan.

In een eindregie van Ria Marks brengt ROSA een ode aan hedendaagse thrillers, het oude hoorspel-ambacht en aan de kunst van het luisteren naar diep verborgen geheimen.

cast:
Anne van Veen, Daniel Cross, Floris van Bergeijk, Florian de Backere en Peter Jessen

credits:
idee en scenario: Florian de Backere
muziek en sounddesign: Floris van Bergeijk
eindregie: Ria Marks
podium beeld: Eveline Didderen
geluidstechniek: Sebastiaan Pos
scenario advies: Brian de Vore

Reacties op Rosa’s eerdere theaterhoorspel De Deense Detective:
“★★★★★- Waanzinnig creatief, spannend maar ook geestig.” iTunes
“…sprankelend, bij vlagen knotsgek… een genoegen om te horen én te zien…”, NRC .
“★★★★★- “Heerlijk compromisloos avontuur.” iTunes
“Het Rosa Ensemble staat te knisperen, deuren te openen en te sluiten, in grindbakken te lopen en te pruttelen dat het een aard heeft.” Theaterkrant.
“★★★★★-Aanrader! Een goeie mix van spannend en grappig.” iTunes