De Deense Detective integraal op Culturele Zondag

Utrecht verandert op Pinkstermaandag in één groot muziekpodium. In de binnenstad en daarbuiten zijn er optredens van meer dan honderd Utrechtse muzikanten, in onverwachte crossovers en op bijzondere plekken. Van klassiek tot pop, van vocaal tot instrumentaal, van startende bandjes tot gevestigde namen. Daarnaast zijn er lezingen, workshops, interviews, ontmoetingen, speeddatesessies, een muziekmarkt en er wordt live radio gemaakt door de Concertzender.

Rosa Ensemble speelt die dag De Deense Detective, op een paar pauzes na non-stop. Het verhaal over de moord op Liv Ljunggren heeft al vele fans. De podcast stond ruim een week in de top 3 van meest geluisterde podcasts in Nederland!

Het verhaal
De aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2018 – waarvan de finale in Minsk zal worden gehouden – vormt het decor voor deze ‘radio-noire serie’. Als de Zweedse favoriet Liv Ljunggren tijdens haar promotietour dood wordt gevonden in Amsterdam, maken de autoriteiten zich vooral zorgen over het imago van de stad. Maar de internationale roddelpers is al gearriveerd en de wildste complottheorieën doen de ronde. Een Deense agent van Europol komt de Amsterdamse politiegelederen versterken…

De Deense Detective
Culturele Zondag – Utrecht Centraal
maandag 5 juni
Stadhuis, trouwzaal
Korte Minrebroederstraat 2
12.00-17.00 uur