De Deense Detective marathon op Gaudeamus

vier mannen in een ruimte met lockers

Van 6 tot en met 10 september vindt het jaarlijks terugkerende festival Gaudeamus Muziekweek weer plaats in Utrecht. Vijf dagen overweldigende minimal music, wringende soundscapes, experimentele elektronica, post-pop, elektro-akoestische crossovers.

Rosa Ensemble speelt tijdens het festival de marathonversie van De Deense Detective in Theater Kikker. Een zinderende muzikale thriller, waarbij de luisteraar meegezogen wordt in het verhaal, dat door de vier muzikanten gespeeld en verteld wordt.

De aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2018 vormt het decor voor deze ‘radio noire-serie’. De Zweedse favoriet Liv Ljunggren wordt tijdens haar promotietour dood gevonden in Amsterdam. Terwijl de autoriteiten zich vooral zorgen maken over het imago van de stad, komt een Deense agent van Europol de gelederen versterken. Een zinderende zoektocht naar de dader, met rouwende bandleden die een eerbetoon brengen aan hun verloren zangeres: een requiem voor de vermoorde onschuld.

Het live-hoorspel bestaat uit 7 afleveringen verdeeld over 3 blokken. Elk blok begint met een korte samenvatting van het voorafgaande.

De afleveringen staan als podcast op de site van partner in crime VPRO Vrije Geluiden en in iTunes.

vrijdag 8 september, 19.30-23.30 uur
Gaudeamus Muziekweek
Theater Kikker, Grote Zaal
Ganzenmarkt 14, 3512 GD Utrecht
Kaarten online verkrijgbaar via Gaudeamus.nl
Toegangsprijs is inclusief cocktail!
NB: er zijn 2 pauzes in dit programma.

Foto © Wouter Jansen