Rosa werkt mee aan The Dead Society

Je kunt een begraafplaats zien als een klein dorp met zwijgende buren.
De levensverhalen liggen opgeslagen en worden alleen nog verteld als er nog mensen zijn die de overledenen hebben gekend. In hun herinnering leven ze voort. Maar hoe vaak komen ze nog ter sprake?

De 6-delige podcast-serie The Dead Society vertelt verhalen van begraafplaats Soestbergen in Utrecht, het kleine zwijgende dorp aan de rand van de stad. Deze oudste begraafplaats van Utrecht kent een keur aan mooie, interessante mensen die ook na hun overlijden ‘door leefden’.

Niet alleen de bekende architect Gerrit Rietveld ligt op begraafplaats Soestbergen, maar ook Gerard. Een jongetje dat in 1882 op 8-jarige leeftijd is gestorven. Moeten we het doen met het mooie monumentje op de begraafplaats? Zijn alle verhalen begraven? En waarom staat Museum Boijmans van Beuningen niet in Utrecht? F.J. Otto Boijmans heeft een bijzonder verhaal te vertellen en mag horen hoe het na zijn overlijden verder ging.

Twee acteurs, Audrey Bolder en Noël van Santen, geven een stem aan de overledenen. Voor even mogen de overledenen nieuwsgierig zijn en krijgen ze verhalen te horen over wat er na hun dood is gebeurd. De herinneringen worden verzameld door journalist Carine van Santen. Elk verhaal laat de overledene langer voortleven. Verhalen die niet eerder op deze manier samen kwamen.

Rosa Ensemble verzorgt bij deze serie podcasts de muziek.

“Carine van Santen heeft, dankzij medewerking van een paar toppers uit de Utrechtse kunstscene, haar podcast kunnen voorzien van fascinerend achtergrondgeluid. Ambient music, ruisende bladeren, een enkele niet te vermijden politiesirene, het staat er allemaal op.” – Cultureelpersbureau.nl.