supeRRosa op Catching Cultures Orchestra Festival

Zondag 14 januari is het weer tijd voor de Nieuwjaarsduik in Utrecht. Op deze dag vindt in TivoliVredenburg het zesde Catching Cultures Festival plaats.  Ook supeRRosa verzorgt er een optreden.

Het Catching Cultures Orchestra trapt af om 14.00 uur in Hertz, met nieuw repertoire dat is aangedragen door vluchtelingen. Daarna volgen speciale nieuwe producties die uiteenlopende muziektradities samenbrengen, wordt er gedanst in de Centrale Hal en sluiten we de dag af met een maaltijd van Comptoir Libanais.

Bij Catching Cultures Orchestra Festival versmelten westerse en oosterse muziek. Kom luisteren, feesten, dansen en ontmoeten. Met optredens in Hertz en in de Centrale Hal laten vluchtelingen, migranten en muzikanten die hier zijn opgegroeid horen wat hun muzikale tradities hebben voortgebracht en wat uit kruisbestuiving kan voortkomen.

SupeRRosa
SupeRRosa is een nieuwe formatie gevormd door het Rosa Ensemble in samenwerking met Catching Cultures Orchestra. Het Rosa ensemble gaat een dialoog aan met drie gastmusici uit Syrië en omstreken, op ud, percussie en klarinet. Is het Syrische muziek? Is het Westerse muziek? Tijdens tien repetitie-sessies is het beschikbare muzikale jargon verkend: van de genoteerde West-Europese traditie, en de bij ons bekende jazz en impro, tot diep in de niet-Westerse muziektradities van de niet-genoteerde muziek, de herhaalde patronen, de basisritmes en speltechnieken. In de composities die uit deze verkenningen ontstaan heeft ieder van hen een eigen inbreng.

Catching Cultures Orchestra Festival
TivoliVredenburg
Zondag 14 januari 2018
14.00-18.00 uur
18.00 uur