SupeRRosa opent Bevrijdingsfestival Utrecht

SupeRRosa, de fusie tussen de vernieuwende muziek van Rosa en de voornamelijke Syrische gastmusici, opent in 2018 het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Muzikanten onder elkaar met als enig doel samen muziek maken.

SupeRRosa bestaat voor de helft uit Rosa-musici: Jeroen Kimman – gitaar, Peter Jessen – contrabas, basgitaar, Esther Mugambi – zang en teksten, Daniel Cross – percussie en elektronica, en voor de andere helft uit Syrische gastmusici: Nawras Taki – ud en zang, Ibrahim Khano – percussie, Ghaeth Amalgooth – klarinet, en de van oorsprong Spaanse componist/pianist Jonas Bisquert als moderator.

Gedurende tien repetities heeft de groep van acht gewerkt aan materiaal met als doelstelling een fusie te smeden tussen de vernieuwende muziek van het Rosa Ensemble en de, voornamelijk Syrische, muzikale achtergrond van de gastmusici.

Bevrijdingsfestival Utrecht
Park Transwijk, Utrecht
11.30-23.00 uur
supeRRosa: 13.00 uur, hoofdpodium