2020 | THE OTHER – VOORSTELLINGEN GEANNULEERD

Lief publiek,

We hebben een treurige mededeling. De vertoningen van onze vijfde operafilm The Other in Spanga van 17 t/m 25 oktober gaan niet door. Toen we in juli de kaartverkoop startten, was de Covid-19 situatie rustig en beheersbaar. We mogen spelen, zelfs voor 100 mensen, omdat we een regio-overstijgende functie hebben, maar na goed nadenken en het lezen van onder meer artikelen in de Volkskrant besloten we het niet te doen: “Het advies en de maatregelen verschilden op nog een aantal punten. Zo had het OMT geadviseerd de maximumgroepsgrootte van samenkomsten in binnenruimten terug te brengen naar twintig, maar is die grens gesteld op dertig.”

Bijzonder aan de situatie van Opera Spanga is dat het publiek traditioneel ook in groten getale uit de omgeving van Amsterdam komt. Dit zou extra en onnodige reizen vanuit de Randstad richting Friesland veroorzaken.

Kaartkopers hebben op 2 oktober bericht gehad. We bieden ons publiek de gelegenheid om The Other online te bekijken. Ook mensen die nog geen kaarten hadden gekocht voor de filmvertoning kunnen binnenkort een betaalde link naar de film verkrijgen.