Recensie Muziekwereld (NTB)

Waanzee is de nieuwe voorstelling van het Rosa Ensemble. Een rockspektakel geschreven door regisseur Ko van den Bosch. De bezoeker is getuige van een popconcert. Frontman Rex, vertolkt
door zanger Yorick Heerkens, vertelt hoe hij de wereld wil veranderen. De muziek is uitermate energiek en opzwepend. De band heeft een dubbele bezetting: twee drummers, twee gitaristen, twee bassisten, en twee zangers. Waanzee is een rockalbum met punk-, funk- en barokelementen. Rammooo doet je denken aan de sound van de progressieve rockband Yes. In het Duitstalige Babel schittert het operageluid van zangeres Elisa de Toffel. Deep state is wederom een sterke compositie met catchy refrein. Wat mogen wij in Nederland trots zijn op het Rosa Ensemble. Waanzee is niet alleen goed in spel maar in alles: compositie, concept, creativiteit, overtuiging, noem maar op. (P.O.)

Deze recensie staat in het blad Muziekwereld (NTB)