Muziekroute

Het is bijna zover! De eindpresentaties van de Muziekroute, dit jaar voor het eerst onder leiding van Peter Sambros. Alle voorbereidingen en repetities zijn in volle gang. Dit jaar is het thema ‘Helden’.

De uitvoeringen zijn in ZIMIHC Theater Stefanus. Er doen maar liefst elf scholen mee en bij deze zes mag iedereen komen kijken.

Dinsdag 16 april: 09.15 tot 10.15 uur
Mattheusschool en Marcusschool

Donderdag 18 april: 11.00 tot 12.00 uur
OBO de Watertoren en OBO Spoorzicht

Donderdag 18 april: 13.15-14.15 uur
OBO de Klopvaart en OBO de Gagel

AAN/UIT

Aankomend weekend vindt het experiment AAN/UIT plaats. Een compositie van Wilbert Bulsink waarbij de luisteraar een actieve rol heeft. Tijdens AAN/UIT manipuleert de luisteraar zelf op fysieke wijze de eigen geluidsbeleving. Deze nieuwe vorm van deelname aan een concert moeten we testen en daar hebben we jullie voor nodig.

Vrijdag 12 april is de try-out in Splendor (Amsterdam) waar voor het eerst op verschillende manieren de basisprincipes van de compositie gepresenteerd worden. Verwacht verrassende klanken en een nieuw gebruik van je oren. De ervaring van het publiek staat deze avond centraal.
In de pauze wordt er gediscussieerd over de werking van de compositie en de ervaringen van de luisteraar.
Na de pauze wordt er een geoptimaliseerde versie van het stuk uitgevoerd waarin de belangrijkste input van het publiek zal worden meegenomen. Werk mee aan de totstandkoming van deze bijzondere compositie!

Tickets Splendor klik hier.

Kan je er vrijdag niet bij zijn?
Zaterdag spelen we AAN/UIT een aantal keer in Utrecht. Om 12:15, 13:30 en 14:45 bij Festival Tweetakt (Locatie: Festivalplein de Neude, Minitheater), leuk voor de jonge muziekliefhebbers.

Tickets Festival Tweetakt klik hier

Zaterdagavond om 20:00 tijdens de Gaudeamus Sessies #22(Locatie Muziekhuis) is de laatste proefrit Een unieke kans om mee te kijken in het maakproces van Wilbert Bulsink.

Tickets Gaudeamus Sessie #22 klik hier 

Wilbert Bulsink | compositie
Willem Wits | beeld
ROSA ENSEMBLE:
Anna voor de Wind | klarinetten
Jeroen Kimman | elektrische gitaar
Peter Jessen | contrabas, stem
Willem Wits | overheadprojector

DDD_2022 vanaf 11 januari in Theater Kikker

De Deense Detective komt terug! Na het succesvolle eerste seizoen gaat Rosa’s kijk- en luisterthriller verder. Kom in Theater Kikker in Utrecht zelf kijken hoe een hoorspel live wordt opgevoerd.
DDD_2022 is een magische luister-thriller over een gevaarlijke zoektocht naar waarheid, liefde en gerechtigheid. Als krimi-liefhebber volg je natuurlijk de hele serie. Kun je een keertje niet? Geen probleem, want elke losse aflevering is een meesterlijke voorstelling op zich!

Het verhaal in het kort
Het is 2022. Vier jaar na zijn oneervolle ontslag bij de politie vecht Chris Coubergh om het co-ouderschap over zijn zoontje Caspar. Zijn ex-vrouw, een succesvolle officier van justitie, werkt aan een explosieve strafzaak tegen een criminele vastgoedmagnaat. Tijdens een van de zittingen wordt zij bedreigd. 
Dan verdwijnt de kleine Caspar van de aardbodem – het begin van een gevaarlijke zoektocht. 
De gefrustreerde vader verandert in een geagiteerde dader, en als hoofdverdachte van de vermissing van zijn eigen kind kan Chris Coubergh maar één iemand bedenken die hem in deze penibele situatie zou kunnen helpen: De Deense Detective. Maar was die niet zelf vier jaar geleden spoorloos verdwenen?

Met: 
Florian de Backere – script, spel, geluiden 
Floris van Bergeijk – muziek, spel, toetsen, geluiden 
Daniel Cross – spel, slagwerk, geluiden 
Diamanda Dramm – spel, viool, geluiden 
Koen Kaptijn – spel, trombone, geluiden 
Peter Jessen – spel, bas, geluiden
Sebastiaan Pos – geluidstechniek

Data
Theater Kikker: vrijdag / zaterdag 20.30 uur, zondag 15.00 uur
11, 12, 13 januari – deel 1: Dromen doven door daglicht
25, 26, 27 januari – deel 2: Daarom doolt de Dybbuk
8, 9, 10 februari – deel 3: Drie dimensies donderen
22, 23, 24 februari – deel 4: Duiding doordringt de dwazen

Tickets zijn verkrijgbaar via Theater Kikker: theaterkikker.nl of 030-2347100.

Intermezzo’s
17 januari 20.30 uur, Kargadoor – De Dís danst
30 januari 20.30 uur, EKKO – Drink donker
16 februari 20.00 uur, TivoliVredenburg – Daderdag

Het eerste seizoen van De Deense Detective is als podcast te beluisteren op iTunes, en ook de nieuwe afleveringen verschijnen online.

Koppie Koppie, Robokoppie!

Een muzikale voorstelling over vriendschap en robotica

Rosa Ensemble x Museum Speelklok

Kom tijdens de herfstvakantie, 20 t/m 28 oktober, kijken naar de muzikale familievoorstelling Koppie Koppie, Robokoppie! van het Rosa Ensemble in Museum Speelklok te Utrecht! Een grappig en ontroerend verhaal over een eenzaam meisje en haar bijzondere robotvriendje. Ontdek tijdens deze voorstelling dat een robot niet alleen hersens, maar ook een hart kan hebben.

Het verhaal
Petra’s ouders hebben het druk. Ze zijn topmusici en moeten daarom elke dag oefenen, heel vaak optreden en na hun concert het applaus in ontvangst nemen. Wanneer haar ouders op tournee zijn, reist Petra met ze mee. Ze is dan veel alleen en wordt onder druk gezet om ook zo te kunnen spelen als haar ouders. Dit vindt ze helemaal niet leuk en ze heeft het idee dat haar ouders totaal niet naar haar luisteren. Gelukkig heeft Petra een vriendje dat wel luistert. Een stuntelige robot die altijd paraat staat haar te helpen! Het robotje probeert er alles aan te doen om het eenzame meisje op te vrolijken en voor een goed einde te zorgen. Zal het hem lukken?

Praktische informatie:

 • Herfstvakantie 20 t/m 28 oktober 2018
 • Doordeweeks: 13.30 uur en 15.00 uur
 • Weekend: 13.30 uur
 • Duur: 40 minuten
 • Adviesleeftijd: kinderen vanaf 6 jaar

In deze voorstelling wordt samengewerkt met topmusici: violiste Diamanda La Berge Dramm, bassist Peter Jessen (ook helft van kamerpopduo Sommerhus) en zangeres Petra Ball.

Het Utrechtse Rosa Ensemble heeft in de aanloop naar het maken van de familievoorstelling de NAO-robot ‘getraind’. Het Rosa Ensemble zocht naar een manier om de wisselwerking tussen de NAO-robot en kinderen te onderzoeken, de (on)mogelijkheden van de robot in kaart te brengen en ideeën op te halen voor het verhaal van de voorstelling. Het educatieproject De MuziekRoute, waar het Rosa Ensemble partner in is, bleek hiervoor een dankbaar en bevlogen oefenterrein.

Cast

 • Petra Ball – Petra
 • Peter Jessen – Vader van Petra
 • Diamanda La Berge Dramm – Moeder van Petra
 • Rinske Bosma – NAO bespeling
 • Sebastiaan Pos – techniek
 • Wouter Eizenga – Script en regie
 • Floris van Bergeijk – Muziek
 • Claus den Hartog – Decor en licht

Een bijzondere samenwerking
Museum Speelklok staat vol met muzikale robots. Tijdens de interactieve tentoonstelling Robots love Music (21 september 2018 t/m 3 maart 2019) ontdek je dat robots naast hersens ook een hart hebben. De familievoorstelling Koppie Koppie, Robokoppie! is een samenwerking tussen het Rosa Ensemble en Museum Speelklok. Het Rosa Ensemble maakt sinds de oprichting in 1997 eigentijds muziektheater. Techniek en de vooruitgang speelt in bijna alle producties van Rosa een grote rol.