Podcast Off the Record

Eerste aflevering Off the Record nu online!

‘Ik begrijp er niets van, leg eens uit!’ horen we zo nu en dan van ons publiek. Misschien moeten we dat nu maar eens doen. In vijf afleveringen worden vijf tracks van vijf Rosa componisten besproken die op het album EFFATA staan.

Luister naar Off the Record, de podcast waarin sociale bubbels van kunstenaars gepopt worden. Een gesprek tussen twee mensen die elkaar zouden niet zo gauw zouden spreken.

Met in de eerste aflevering: Redouane Amine songwriter en activist, en Florian de Backere, performer, componist en tekstschrijver.

Ze praten over Out of Radar, een compositie van Florian. Maar ook over Tolerantie versus acceptatie, de betekenis van een miljoen plays en de mystiek van het alledaagse.

Luister Off the Record op jouw favoriete podcast player of direct via deze link. 

Kaartverkoop THE OTHER gestart

In het najaar van 2020 presenteert Opera Spanga in samenwerking met Rosa een operafilm over de angst voor de ander: The Other.

In het Lissabon van 1506 – ten tijde van de pest – worden duizenden nieuwe christenen (bekeerde joden en Arabieren) in één etmaal het slachtoffer van bange andersdenkenden. Een katholieke Friese matroos, een joodse geldschieter uit Spanje en een islamitische jonge vrouw uit Egypte hebben vreselijke misdaden begaan. En toch blijken ze fatsoenlijke, gepassioneerde mensen te zijn.

In deze operafilm tonen we geen enkele bevolkingsgroep als een model van beschaafd gedrag. Niemand is uitverkoren, niemand heeft gelijk, niemand is menselijker dan een ander. Identiteit is slechts een schaduw, een vervormd beeld dat op de muren van onze angsten wordt geprojecteerd. The Other is gebaseerd op een historische gebeurtenis die nog steeds actueel is. In 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid, maar meer dan ooit tevoren weten we dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. We willen allemaal vrede. We kunnen het er alleen niet over eens worden hoe we dit kunnen bereiken.

The Other wordt in het Engels, Arabisch en Fries gezongen en in het Nederlands ondertiteld.

libretto Jonathan Levi | compositie Floris van Bergeijk | mede geïnitieerd door João Ramos Marta.

Voor meer informatie en kaarten ga naar www.operaspanga.nl

Kijk samen naar Soselo in Siberia (Operadagen 2014)

Deze week zou Waanzee tijdens de Operadagen Rotterdam in première gaan, maar aangezien Corona daar een stokje voor heeft gestoken herbeleven wij graag samen een eerdere première.
Op woensdag 27 mei om 20:30 organiseert Rosa een facebook videoparty waar je de registratie kan zien van Soselo in Siberia, een voorstelling die bij Operadagen Rotterdam 2014 haar première zag. Artistiek leider Daniel Cross zit deze avond achter het toetsenbord om al jullie prangende vragen te beantwoorden.

Geen facebook? Geen punt!
We zetten op hetzelfde tijdstip hier op onze website een link naar de registratie.

Foto: Maartje Strijbis

Podcast : AKASHA RADIO

Akasha – a brief theatre of everything.
A meditative recital about the universe

Nu als Akasha Radio te beluisteren, in een speciale uitgave als podcast.

Eerst was er de voorstelling, o.a. in Rotterdam, Utrecht en Antwerpen. Een meditatieve belevenis: spelers bewegend tussen het publiek door, spiegeldecor en hypnotiserende muziek van Daniel Cross. De meest verbindende productie die Rosa ooit maakte.

Toen was er het album. Als download beschikbaar op bandcamp en te vinden op alle streaming platforms. Het fysieke album koop je in onze webshop.

En dan nu eindelijk ook de podcast. Geschikt voor alle thuismomenten, op het balkon of in de tuin, in bad of op de bank.
Was je er niet bij toen we Akasha live speelden? Luister dan nu naar de podcast.

Dompel jezelf onder in drie afleveringen op je favoriete podcast platform, en maak van de intelligente lockdown een meditatieve escape.

Akasha Radio is o.a. beschikbaar op iTunes & Spotify.

Album release AKASHA

Op 10 april brengen we Akasha uit, en om dat te vieren mag je op deze dag betalen wat je er voor over hebt, want we bieden we het album dan ter download via Bandcamp aan met een 'pay what you want' knop.

Liever geen download maar een fysiek exemplaar? Je kan het album (cd) nu al reserveren via onze webshop. Kosten: €14,- incl. verzendkosten.

Uiteraard is het album ook op alle digitale muziek platforms te vinden.

Waanzee uitgesteld

Door de aangescherpte Corona-maatregelen hebben wij met pijn in ons hart moeten besluiten om niet alleen de WAANZEE voorstellingen t/m 1 juni te annuleren, maar voorlopig het gehele project op pauze te zetten.
We hopen, en gaan er alles aan doen, om van dit uitstel geen afstel te maken.