AKASHA

a brief theatre of everything

'De meerstemmige zang is goddelijk, met een loepzuivere timing en uitdagende noten.'
– De Theatermaker ****

Hoe voelt het om met alles en iedereen verbonden te zijn? Rosa brengt dit universum tot leven in muziek, in licht, in woord en in beeld.

Akasha is een voorstelling als een oerknal. Een vertelling van het leven, van de vroegste jeugd tot aan de dood. Alle verhalen, herinneringen, alle verbintenissen die we met anderen hebben vloeien samen in Akasha. Een hypnotiserende en verlokkende kaleidoscoop.

Imagine a sea, an endless sea with ships crossing it. Each wake, every wave stirred up by a ship tells us something about the past, about that ship, when and where it sailed and in what direction. The waves contain information, like a memory.

"Ik heb in een kathedraal gezeten, met een magische hogepriester, die zowel sprekend als zingend betoverde, loepzuivere koorstemmen en de onderlinge concentratie van de acteurs met de aandacht van de toeschouwers versmolt." - publieksreactie

Crew

Met Florian de Backere, Petra Ball, Floris van Bergeijk, Isa Goldschmeding, Nina Hitz, Peter Jessen, Esther Mugambi, Stephanie Pan and Kevin Walton.

Muziek & regie: Daniel Cross
Tekst: Esther Mugambi, et al. Thanks to the world wide web
Scenografie: Jan Boiten
Licht & décor: Mike Rijnierse, Gijs 't Hoen
Dramaturgie: Lieke van Hoogenhuyze
Geluid: Thomas Koopmans/Sebastiaan Pos
Kostuums: Brenda van Geffen, Amber de Saeger
Fotografie: Kris van Veen/Ed Janssen

 

Wouter Jansen