Koppie Koppie, Robokoppie!

Een muzikale voorstelling over vriendschap en robotica

Koppie Koppie, Robokoppie! is een grappig en ontroerend verhaal over een eenzaam meisje en haar bijzondere robotvriendje. Ontdek tijdens deze voorstelling dat een robot niet alleen hersens, maar ook een hart kan hebben.

Het verhaal
Petra’s ouders hebben het druk. Ze zijn topmusici en moeten daarom elke dag oefenen, heel vaak optreden en na hun concert het applaus in ontvangst nemen. Wanneer haar ouders op tournee zijn, reist Petra met ze mee. Ze is dan veel alleen en wordt onder druk gezet om ook zo te kunnen spelen als haar ouders. Dit vindt ze helemaal niet leuk en ze heeft het idee dat haar ouders totaal niet naar haar luisteren. Gelukkig heeft Petra een vriendje dat wel luistert. Een stuntelige robot die altijd paraat staat haar te helpen! Het robotje probeert er alles aan te doen om het eenzame meisje op te vrolijken en voor een goed einde te zorgen. Zal het hem lukken?

In deze voorstelling wordt samengewerkt met topmusici: violiste Diamanda La Berge Dramm, bassist Peter Jessen (ook helft van kamerpopduo Sommerhus) en zangeres Petra Ball.

In de aanloop naar het maken van de familievoorstelling hebben we de NAO-robot ‘getraind’. We zochten naar een manier om de wisselwerking tussen de NAO-robot en kinderen te onderzoeken, de (on)mogelijkheden van de robot in kaart te brengen en ideeën op te halen voor het verhaal van de voorstelling. Het educatieproject De MuziekRoute, waar wij partner zijn, bleek hiervoor een dankbaar en bevlogen oefenterrein.

Crew

Cast

  • Petra Ball – Petra
  • Peter Jessen – Vader van Petra
  • Diamanda La Berge Dramm – Moeder van Petra
  • Rinske Bosma – NAO bespeling
  • Sebastiaan Pos – techniek
  • Wouter Eizenga – Script en regie
  • Floris van Bergeijk – Muziek
  • Claus den Hartog – Decor en licht

 

Een bijzondere samenwerking
De familievoorstelling Koppie Koppie, Robokoppie! is een samenwerking tussen het Rosa Ensemble en Museum Speelklok en was daar te zien tijdens van 20 tot en met 28 oktober 2018. Museum Speelklok staat van 21 september 2018 t/m 3 maart 2019 vol met muzikale robots in het kader van de voorstelling Robots love music.