Luister, de nacht…

een geluiden sprookje
wat fluistert, gromt en kraakt daar zo?!

Vier muzikanten van het Rosa Ensemble spelen het verhaal van een eigenwijs ventje dat voor het eerst alleen bij zijn opa moet logeren als zijn zusje wordt geboren. Maar opa woont in een koud en donker huis, ver weg op het platteland, waar 's nachts de griezelige Mintoonoren van zich laten horen...

LUISTER, DE NACHT... is een muzikaal sprookje waarin de muzikanten met hun instrumenten het verhaal tot klinken brengen. Kleine Max woont met zijn moeder in de grote stad. Binnenkort krijgt hij een zusje! Max is reuze benieuwd: hoe gaat ze heten? Als het bijna zover is moet Max helaas naar opa toe. Max wil niet weg, hij wil er juist bij zijn als het zusje komt. Max wil niet in het grote huis van opa logeren! 's Nachts ritselen en fluisteren daar: de Mintoonoren... Maar Kleine Max moet luisteren, hij moet met Opa mee. Goed! Alleen als Max de naam van 't zusje mag kiezen. Dat moeten we nog maar's zien... Eerst zal hij de geluiden van de griezelige Mintoonoren moeten leren begrijpen. Lukt het kleine Max om niet meer bang te zijn voor alles wat 's nachts fluistert, gromt en kraakt?

LUISTER, DE NACHT... is een geluiden sprookje voor alle mensen vanaf zes jaar. De spelers van het Rosa Ensemble brengen het verhaal tot klinken waarin een fantasievol, eigenwijs ventje een naam voor zijn zusje zoekt en daarbij zijn angsten voor het donker leert te overwinnen. LUISTER, DE NACHT... neemt het publiek mee naar een geluidenwereld waarin ook het piepen, knorren en krassen als muziek klinkt. Dat kan alleen door te echt te luisteren naar alles wat er om ons heen gebeurt. Op deze ontdekkingsreis gebruiken we onze oren om in het donker te kunnen kijken. LUISTER, DE NACHT... is een fantasievol luistersprookje over verwachting, onderzoek en verbinding.

Crew

Idee & scenario: Florian de Backere | Muziek en geluidsontwerp: Floris van Bergeijk

Spel: Anna Voor De Wind (klarinetten en stem); Jeroen Kimman (gitaren en stem); Peter Jessen (bas en stem); Florian de Backere (toetsen en stem)

Richard Beukelaar
Data
Momenteel geen voorstellingen van deze productie