Line-up Bazaar Fantasia

Op 6 juni tijdens Bazaar Fantasia klinken er door het hele gebouw van TivoliVredenburg muziek en verhalen van kinderen, ouders en grootouders. Op initiatief van het Rosa Ensemble, MuziekrouteTivoliVredenburg en het Nederlands Kamerkoor wordt dit feest vol verhalen voor jong en oud georganiseerd in het kader van het 900-jarige bestaan van Utrecht.

Op elk goed feest horen ook verhalen. We spreken elkaar, delen ervaringen en grappen om elkaar te kunnen ontmoeten. Verhalen verbinden en nodigen uit tot luisteren. Op Bazaar Fantasia verschijnen verhalen in alle vormen en maten. Ze worden tot klinken gebracht in muziek: van spoken-word tot klassiek, van hoorspel tot audio-tour.

LINE-UP


Première Luister, de nacht…

Luister, de nacht.. is Rosa’s nieuwe geluiden-sprookje en is voor het eerst te zien en horen op Bazaar Fantasia.

Het verhaal: Als zijn zusje wordt geboren moet een eigenwijs jongetje voor het eerst alleen bij opa logeren, ver weg op het platteland, waar ’s nachts de griezelige Mintoonoren van zich laten horen…

Credits:
Idee & scenario: Florian de Backere | Compositie: Floris van Bergeijk
Spel: Anna voor de Wind (klarinetten en stem); Jeroen Kimman (gitaar en stem); Peter Jessen (contrabas en stem); Florian de Backere (toetsen en stem).

Naast het hoorspel Luister, de nacht… verzorgt Rosa ook een audio-tour door TiVre waarin je, tussen de feestelijkheden door, op zoek gaat naar toekomstdromen en wensen van kinderen uit Overvecht.


MuziekRoute
De MuziekRoute helpt en ondersteund kinderen om hun eigen muzikale verhaal te vertellen en zichzelf te laten horen en zien. Dit jaar is hun thema: Toekomstmuziek, onder het motto: verhalen van vroeger zijn de brandstof voor de toekomst. Op het grote podium zal tijdens Bazaar Fantasia veelsoortige toekomstmuziek klinken die het afgelopen jaar tijdens de sessies met de MuziekRoute-docenten is ontstaan.


Rijsmasjien
Pas als je samenwerkt en echt naar elkaar luistert, kan je deze kabaal-machine tot bedaren brengen. Rijsmasjien is een interactieve geluidsinstallatie die in opdracht van het Rosa Ensemble door het Utrechtse Uitvindersgilde werd bedacht, ontworpen en gebouwd. Met verschillende bestuursapparaatjes kan je al zoekend en luisterend de geluiden die deze helikopter-bakfiets voortbrengt controleren tot een fraai klinkend geheel.


LiGHT-UP collective
Het Utrechtse LiGHT-UP collective maakt interactieve projectie kunst. Op Bazaar Fantasia kan je met de makers van dit innovatieve collectief jouw verhaal schilderen met licht. Wat je maakt wordt real-time geprojecteerd op de muren, vloeren en het plafond zodat je midden in een kleurrijk kunstwerk komt te staan dat je samen met anderen ter plekke creëert.


Concertzender
Tijdens Bazaar Fantasia zal de Concertzender de Radiokast en het RadioLAB verzorgen. In de RadioKast kan je je meest fantastische verhalen kwijt of kan verslag doen van de alles wat er op de bazaar gebeurt. Tijdens de RadioLAB sessies krijg je een stoomcursus radiomaken en leer je wat er allemaal komt bij het maken van een podcast of radioprogramma


Reserveer hier een gratis ticket