Anticantate

“De zon verdween. De duisternis viel en het einde der tijden was aangebroken.”

Anticantate is een elektroakoestische collagevoorstelling waarin muziek, beelden, dans en tekst verstrengeld zijn. In deze tijden van financiële crisis, oorlog en terrorisme gaat Rosa Ensemble op zoek naar de perfecte harmonie om de wereld weer in balans te brengen. Anticantate is een voorstelling over alledaagse catastrofes die een innerlijke kracht ontketenen waar men zich eerder niet bewust van was.

Auteur Annemarie Slotboom schreef vier verhalen over naderend onheil, gebaseerd op de Japanse mythe van Amaterasu, godin van de zon, die in een grot schuilt om aan haar kwade broer te ontsnappen, waardoor de zon niet opkomt. Deze verhalen worden vertolkt in een spannende meertalige tekstcollage.

Anticantate is een surround-sound voorstelling. Tekst en muziek worden versterkt door 24 speakers die om het publiek staan. Actrice Lizzy Timmers zingt danst en speelt Anticantate in het midden. Een voorstelling op de grens van muziek, theater en muziektheater.

Crew

Piano: Laurens de Boer
Bas: Peter Jessen
Gitaar: Jeroen Kimman
Electronica/drum: Daniel Cross
Performance: Lizzy Timmers
Stemmen: Sevil Aydin, Ron Bunzl, Izumi Furuta, Kees Hulst, Rob List, Bert Luppes, Raj Mohan, Esther Mugambi, Roos Ouwehand, Sahand Sahebdivani, Sandra Singh, Cora Schmeiser, Caroline Zimmerman.

Regie/Compositie: Daniel Cross
Tekst coach: Judith Brokking
Video: Arnoud Noordegraaf
Tekst: Annemarie Slotboom
Dramaturgie: Geert van Boxtel
Geluid/techniek: Thomas Koopmans, Daniël Stam
Licht: Luuk Vierhout