Soselo in Siberia

In dit macabere sprookje ontmoeten we Margarita, de vrouw van Soselo. Ze heeft zelfmoord gepleegd. Als straf voor dit vergrijp is ze verbannen naar Siberië. Nu is ze onderweg naar deze ijzige sneeuwvlakte. Zodra ze daar aankomt, zal ze te werk worden gesteld in de bouw van een nieuwe stad. Een gigantisch project dat uit deze oneindige toendra zal verrijzen. De utopische onderneming zal beginnen als tentenkamp en eindigen als de meest efficiënte industriestad ooit. De visionair achter dit prachtige project? De eerder genoemde Soselo.

Uitgangspunt voor deze voorstelling is de figuur van Soselo: het pseudoniem van de jonge dichter, seminarist, tenor, vrouwenverslinder en bankrover Iosif Vissarionovitsj Dzjoegasjvili. Later bekend geworden als de afschuwelijke dictator Jozef Stalin…

Soselo in Siberia is multimedia-muziektheater van 33⅓ Collective en Rosa Ensemble, gebaseerd op teksten van onder andere Soselo, Osip Mandelstam en Mikhail Boelgakov (De Meester en Margarita). In muziek en beeld ontvouwt zich een hallucinerende theatervoorstelling op het grensvlak tussen waarheid en illusie. De verschillende rollen in het stuk worden vertolkt door de zangeressen Stephanie Pan en Petra Ball.

Crew

Daniel Cross (percussie, elektronica), Floris van Bergeijk (gitaar), Peter Jessen (bas), Stephanie Pan (zang), Petra Ball (zang, gitaar)

Extra’s:
Koen Kaptijn (trombone), Diamanda Dramm (viool), Ainhoa Miranda (klarinet), Kevin Walton (voice-over)

Beeld:
Jules van Hulst, Douwe Dijkstra, Coen Huisman

Composities:
Daniel Cross m.u.v.
To the Moon – Jeroen Kimman
Industry – Stephanie Pan
Border Patrol – Eefje de Visser
Tekst:
Osip Mandelstam, Von Einzig, Soselo

Miodrag Pipercic